Aannemer-Castricum-logo-nieuw

Vloerverwarming Castricum

Het plaatsen van vloerverwarming in Castricum is om verscheidene redenen een uitstekende keuze. Niet alleen is het heerlijk comfortabel aan uw voeten en evenredig warm binnen, maar verwarmen via de vloer is ook goedkoper en ideaal als lage temperatuurverwarming in combinatie met een warmtepomp. Het is dus een perfecte stap richting een comfortabeler, milieuvriendelijker en ook gasloos huishouden.

Denkt u eraan om vloerverwarming in uw bestaande woning of pand te laten plaatsen? Bent u bezig met een nieuwbouwproject, een renovatie of een verbouwing en heeft u een specialist nodig om vloerverwarming te installeren? Dan zijn wij de vloerverwarming specialist voor u. Voor een exacte prijs voor de werkzaamheden die u in gedachten heeft, vraagt u een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier onderaan deze pagina. Tot dan toe leest u hier meer over vloerverwarming, de voor- en nadelen, de opties die u heeft en over hoeveel u daarvoor betaalt.

Ga snel naar

De voordelen van vloerverwarming in Castricum

Als u nog twijfelt over het al dan niet laten installeren van vloerverwarming in Castricum, dan is het goed om het onderstaande lijstje met voordelen door te nemen. Ten opzichte van verwarming met radiatoren is het echt een vooruitgang en hier leest u waarom:

Welke nadelen zijn er?

Het is dus wel duidelijk dat er vele voordelen verbonden zijn aan het laten installeren van vloerverwarming. Dat betekent echter niet dat er geen nadelen zijn en daarover leest u hier meer:

Verschillende soorten vloerverwarming

Als uw vloerverwarming specialist uit Castricum zullen we altijd eerst uw situatie bekijken en vervolgens adviseren we u over de mogelijkheden die u tot uw beschikking heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten vloerverwarming voor verschillende omstandigheden.

1. Vloerverwarming in nieuwbouw

Heeft u een nieuwbouwwoning, dan is dat uiteraard het ideale moment om vloerverwarming te plaatsen. Deze wordt dan geïnstalleerd terwijl uw vloeren worden opgebouwd. Dit wordt ook wel traditionele vloerverwarming genoemd. Een systeem met leidingen wordt op de vloer gelegd en daar wordt dan een dekvloer overheen gestort. U bepaalt daarna welke soort vloer u wilt laten leggen.

Sloopwerkzaamheden

2. Vloerverwarming voor bestaande bouw

Voor bestaande woningen is het wat lastiger om vloerverwarming te installeren. Dat komt doordat de huidige vloer dan verwijderd moet worden. Daarna kunt u kiezen uit traditionele vloerverwarming of droogbouw. Bij traditionele vloerverwarming in Castricum worden de leidingen in de ondervloer gefreesd en dat wordt vervolgens afgestort. Droogbouw wordt vaak gekozen bij oudere woningen met een zandcementvloer. De leidingen worden dan op matten of netten aangebracht en afgedekt. Het storten van beton of cement is niet meer nodig.

Na-de-verbouwing

3. Vloerverwarming voor kleine ruimtes

Wilt u alleen vloerverwarming in uw badkamer laten plaatsen, of in een andere kleinere ruimte in uw woning, dan is elektrische vloerverwarming in Castricum een uitstekende keuze. Dit zijn dunne matten die simpelweg onder de vloer kunnen worden gelegd en die u met een thermostaat aan de muur bedient. Omdat elektrische vloerverwarming niet voordelig is in grote ruimtes, is dit echt een optie voor kleine vloeren en kamers waar u de verwarming niet altijd aan wilt hebben. De vloer is snel warm, deze komt nauwelijks hoger te liggen, maar het is geen rendabel gasloos alternatief voor uw centrale verwarming met radiatoren.

Stukadoor-castricum

Vrijblijvende offerte?

Vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming?

Een van de keuzes die u moet maken als u vloerverwarming in Castricum laat plaatsen is of u deze als hoofd- of als bijverwarming wilt gaan gebruiken. Kiest u voor hoofdverwarming, dan betaalt u meer, maar kunt u uw centrale verwarmingssysteem met radiatoren volledig laten verwijderen. De leidingen worden dan dichter op elkaar gelegd en dit is een goede optie als u uw hele woning met vloerverwarming op temperatuur wilt kunnen brengen.

Vloerverwarming die u in Castricum als bijverwarming gebruikt, zal uw woning vooral op koude dagen niet voldoende kunnen opwarmen. In dat geval blijft u een aantal radiatoren gebruiken om bij te springen indien nodig. Elektrische vloerverwarming wordt vaak als bijverwarming gebruikt. Het is ook mogelijk om de leidingen verder uit elkaar te leggen en het zo als bijverwarming toe te passen. Deze optie is goedkoper, maar u blijft dan met twee verwarmingssystemen zitten die elkaar aanvullen.

Welke vloersoort kiest u bij uw vloerverwarming?

Of u nu vloerverwarming in een nieuwbouwwoning laat installeren of in een bestaande woning, uw vloer moet daarna nog worden afgewerkt. En niet alle vloersoorten zijn dan met uw nieuwe vloerverwarming in Castricum te combineren. Hier vindt u enkele aandachtspunten om op te letten als het tijd is om een vloer uit te kiezen.

Kies geen dikke vloer: De warmte van uw vloerverwarming komt van onderen en als u daar een dikke vloer op legt, dan wordt te veel van die warmte tegengehouden. Een massief houten vloer met dikke planken is dus geen goed idee, ook omdat hout isoleert. U kunt dan beter kiezen voor dun laminaat of vinyl. Hoogpolig tapijt kunt u zien als een deken die u over uw vloer legt. In plaats daarvan is laagpolig een goede optie en is antistatisch tapijt zelfs een beter idee.

Steen, PVC of keramiek zijn ideaal: Er zijn een aantal vloersoorten die ideaal zijn met vloerverwarming en dat zijn de materialen die goed geleiden. Keramische tegels zijn daar een goed voorbeeld van, maar ook natuursteen of een gietvloer met steentjes. Natuursteen warmt langzamer op, maar houdt de warmte langer vast wat betekent dat uw vloer nog lang warm aanvoelt als uw thermostaat al lager staat. PVC en keramische tegels worden vaak als de beste geleiders genoemd en zijn perfect met vloerverwarming te combineren.

Niet alle gietvloeren zijn geschikt: Gietvloeren zijn op dit moment erg in trek en wilt u deze met vloerverwarming in Castricum combineren, dan kan dat goed. Het is alleen wel belangrijk dat u dan kiest voor een vloer op basis van polyurethaanhars. Gietvloeren met epoxyhars of cement zijn minder geschikt omdat deze hard zijn en sneller zullen scheuren. Uw specialist kan u hier uitgebreid over inlichten.

Kosten vloerverwarming Castricum

Dat brengt ons bij de kosten die u betaalt als u vloerverwarming in Castricum wilt laten plaatsen. En deze zijn voor elke situatie anders. De kosten worden bepaald door factoren zoals het oppervlak van de vloer, het soort vloerverwarming dat u plaatst en of u deze als bijverwarming of als hoofdverwarming wilt gebruiken. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden bij grotere oppervlakten, dus het is voordeliger om een zo groot mogelijk gedeelte van uw woning in één keer van vloerverwarming te voorzien dan om dit in fasen te doen.

De exacte kosten voor uw vloerverwarming in Castricum vraagt u het beste op via een vrijblijvende offerte, hier met het contactformulier beneden. Om u toch een idee te geven van wat u gemiddeld voor het installeren van vloerverwarming betaalt, kunt u in kleine ruimtes tot 10 m2 rekenen op een prijs van circa €75 per m2. Bij kamers tot 50 m2 is dat €75 – €25 per m2 en bij grotere oppervlakten kan de prijs zelfs naar beneden gaan tot €21 per m2.

Een vrijblijvende offerte voor duidelijkheid

Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming in Castricum, dan vraagt u hier een vrijblijvende offerte aan met het onderstaande contactformulier. U ziet exact wat u financieel kwijt bent, er zijn geen verborgen kosten en u bepaalt of u de offerte accepteert of niet. Heeft u vragen of wilt u liever persoonlijk met een van onze deskundige medewerkers spreken, dan kunt u altijd bellen met het telefoonnummer hier onder. Wij zorgen ervoor dat u de vloerverwarming krijgt die past bij uw situatie en wensen.

Aannemer Castricum

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.